
![logo_blue[23762]_edited.png](https://static.wixstatic.com/media/efadea_f0c1c9cbdaa0444b87562372fc4cdd83~mv2.png/v1/fill/w_326,h_130,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_avif,quality_auto/logo_blue%5B23762%5D_edited.png)
מהם אחוזי נכות ואיך קובעים אותם?
אחוזי נכות הם כלי מדידה לחומרת פציעה או מחלה כדי לקבוע גובה פיצוי/ גמלה. אחוזי נכות נקבעים בבדיקה שלכם על ידי רופא בתחום הפגיעה הרלוונטי. הרופא מאבחן מה הפגיעה, ובהמשך מתאים אותה לרשימת הליקויים שמופיעים בתקנות הביטוח הלאומי (קביעת דרגת נכות לנפגעי עבודה)- או בקיצור "תקנות הביטוח הלאומי", ראו בקובץ המצורף
תקנות הביטוח הלאומי הן תקנות שחוקקו על ידי שרת העבודה, ובהן מופיעה רשימת ליקויים/ מחלות בדרגות חומרה שונות. ליד כל ליקוי/ מחלה נקבע אחוז הנכות המזכה לפי החומרה.
נמחיש לכם את העניין בדוגמא. צילמנו כאן את סעיף 37 בתקנות הביטוח הלאומי, העוסק בליקויים בעמוד השדרה.


כפי שאתם יכולים לראות בתת הסעיפים השונים של סעיף מספר 37, יש מספר מצבים שמזכים בנכות בגין פגיעה בעמוד השדרה, כגון: קיבוע בעמוד השדרה הצווארי, הגבי או המותני, שבר בחוליה, בקע דיסקוס (בקע או פריצת דיסק) עם מגבלות בעמוד השדרה. כל ליקוי כזה יכול לזכות באחוזי נכות לפי מידת החומרה שקבועה בתת הסעיפים השונים.
נניח שאתם סובלים חלילה וחס מפריצת דיסק בעמוד השדרה הצווארי שמאובחנת על ידי אורתופד. בבדיקתו הוא מוצא כי הגבלות התנועה שלכם הן בדרגה בינונית. הוא מחפש בתקנות את הסעיף המתאים 37(5)(ב), וכך הוא קובע שהנכות שלכם היא בשיעור 20%.
קביעת אחוזי נכות כאמור משפיעה על גובה הפיצוי/ גמלה שאתם עשויים לקבל, וזאת שיטה שנהוגה לא רק בביטוח הלאומי, אלא גם בבתי המשפט בתביעות נזיקין/ נזקי גוף.
המשרד שלנו מתמחה בהוכחת אחוזי נכות במוסד לביטוח לאומי, בבתי הדין לעבודה (בערעורים על החלטות הביטוח הלאומי), בבתי המשפט וגם בקרנות הפנסיה ובחברות ביטוח.
אם מתעוררת אצלכם שאלה או התלבטות בנוגע לאופן הוכחת אחוזי הנכות שלכם, אתם מוזמנים לערוך איתנו התייעצות ראשונית בטלפון או להשאיר את הפרטים שלכם.