תאונות דרכים "קלות"- אל תמהרו לקבל פיצוי
אישה שנפגעה בתאונת דרכים ביקשה להתייעץ עם משרדנו בטלפון. כחודשיים קודם להתייעצות פגע רכב בה, כשחצתה במעבר חציה כהולכת רגל, והיא הוטחה לכביש. נגרמו לה שפשופים בידיים וכאבי גב קלים, בגינם היא מטופלת בפיזיותרפיה עד היום. חברת הביטוח של הרכב הפוגע מיהרה להציע לה פיצוי בסך 4,000 ₪ כדי "לסגור את התיק", והנפגעת שלתחושתה "מרגישה די טוב", התקשרה למשרדנו להתייעץ כיצד עליה לנהוג.
ייעצנו לה (וכך אנו מייעצים לכל מי שנקלע לנסיבות דומות) שלא למהר לקבל את הפיצוי. כורח המציאות מלמד שחלק מנזקי גוף עקב תאונת דרכים לא תמיד מתגלה מיד לאחר התאונה, אלא דווקא בטווח זמן ארוך יותר, כך לדוגמא נזקים בגין פיברומיאלגיה, נזקים נפשיים, נזקים שמקורם ב"גולגולת דקה". כתנאי לקבלת פיצוי נמוך, חברת הביטוח תחתים אתכם על הסכם שבו תתחייבו שלא לשוב ולתבוע אותה בעתיד בגין אותה תאונה. על כן, אל תמהרו "לסגור עסקה" עם חברת הביטוח, לפני שאתם בטוחים שאין לכם נזק נוסף. לרשותכם עומדות לפחות 7 שנים(!), שבהן תוכלו למצות את זכויותיכם לגבי התאונה בטרם תחול התיישנות. אגב, גם אם יתברר שאין לכם נזק נוסף, קרוב לוודאי שניתן לשפר במשא ומתן את הסכום שהוצע ע"י חברת הביטוח.
חברות ביטוח יודעות מדוע הן ממהרות להציע סכום בסך 4,000 ₪ בנסיבות המתוארות. במדינת ישראל כמעט כל נפגע בתאונת דרכים, שנגרם לו נזק זכאי לקבל פיצוי כספי. הנפגע לא נדרש להוכיח רשלנות או אשם של אף אחד בתאונה. גם אם התאונה נגרמה באשמתו, הוא זכאי ברוב המקרים לפיצוי כספי בגין הנזקים הגופניים. חברות הביטוח יודעת אפוא שהן תידרשנה כמעט בכל מקרה לשלם פיצוי כספי כלשהו, כאשר מדובר בתאונת דרכים. רוב הנפגעים לא חושבים על נזקים ארוכי טווח וסכום של כמה אלפי שקלים יכול לפתות אותם ולהבטיח לחברת הביטוח פשרה זולה וכדאית בהחלט, מבלי שטובת הנפגע בכלל נשקלת, ואפילו ההיפך (ראו בהרחבה במאמר הבא). חברות ביטוח רבות מנסות להפחית במקרים רבים את הפיצוי למינימום האפשרי בשיטת "מצליח", שלמרבה הצער, עובדת פעמים רבות (ראו בהרחבה גם על עניין זה כאן).
חשוב לא למהר לקבל פיצוי שמציעה חברת ביטוח בתאונות "קלות". חשוב להתייעץ עם עו"ד. חשוב לפתח מודעות שכך עובדים הדברים.