
![logo_blue[23762]_edited.png](https://static.wixstatic.com/media/efadea_f0c1c9cbdaa0444b87562372fc4cdd83~mv2.png/v1/fill/w_326,h_130,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_avif,quality_auto/logo_blue%5B23762%5D_edited.png)
האם לערער על הביטוח הלאומי?
לפעמים אנשים, שהגישו תביעה לפיצוי עקב נכות, לא מרוצים מהתשובה שניתנה להם מהביטוח הלאומי, ואז הם שוקלים אם לערער או לא. ננסה לתת כאן מענה לשאלה אם כדאי לערער.
נקודת המוצא היא שלא בכל מצב של חוסר שביעות רצון כדאי לערער. השאלה היא האם חוסר שביעות הרצון שלכם מוצדק או לא, והאם יש לכם ראיות להוכחת טענותיכם.
תארו לכם מצב שאתם מנהלים הליך שלם של ערעור מבלי שיש צדק אמיתי בטענותיכם או מבלי שיש לכם ראיות אמיתיות להעמיד את הביטוח הלאומי על טעותו. במצב דברים כזה אתם עלולים לבזבז זמן, כסף ולהביא לפיתוח ציפיות שווא ואכזבה כאשר הסיכוי מלכתחילה הוא לא גבוה בלשון המעטה.
כאשר בוחרים לערער צריך שיהיה נימוק. הנימוק יכול להיות רפואי (אחרי שהתייעצתם עם מומחה מטעמכם שאישר את נכונות טענותיכם, ואולי גם ערך חוות דעת לטובתכם). הנימוק גם יכול להיות משפטי, כגון התעלמות של הביטוח הלאומי מטענות או ראיות או נימוקים משפטיים אחרים. כך או אחרת, חייבת להיות סיבה להגשת הערעור. לא מגישים ערעור "סתם ככה" לשם הגשת הערעור.
כאשר נפגע צריך להגיש ערעור, הסיכויים שלו מלכתחילה הם פחות טובים לעומת המצב ההתחלתי שהוא היה נתון בו בדרג הראשון. על כן, עדיף מלכתחילה לא להגיע למצב הזה.
בחלק גדול מהמקרים שאנו נתקלים בהם, אפשר וצריך היה להימנע ממצב שבו הנפגע נאלץ להגיש ערעור. מקרים כאלה יכולים לנבוע מחוסר מקצועיות או בגלל שהנפגע החליט להגיש תביעה בעצמו כדי לחסוך תשלום שכר טרחת עורך דין, אבל בסוף יצא נפסד, לעומת מצב שהיה מיוצג על ידי עורך דין.
חלק מהנפגעים מגישים תביעה מבלי למצות את מלוא טענותיהם בביטוח לאומי או מבלי למצות את הבירור הרפואי או מבלי להביא די ראיות ומסמכים רפואיים להוכחת הנזק. הם ממהרים להגיש את התביעה מבלי לתת את הדעת לדברים הנ"ל, ואז התביעה מסתבכת, והם נאלצים להגיש ערעור. הבעיה היא שלעתים בשלב הערעור זה כבר מאוחר מידי. יש דברים שאם לא עושים מלכתחילה, אחר כך אי אפשר לתקן.
על כן, ההמלצה שלנו היא שתפנו מלכתחילה, לפני הצעד הראשון, לקבל ייעוץ מקצועי של עורכי דין. היתרון של עורכי דין הוא שהם בעלי ניסיון. הם כבר מכירים את הטענות של הביטוח הלאומי, ויכולים "להקדים תרופה למכה". הם ינחו וילוו אתכם בכל הבירורים שאתם צריכים לעשות, וכך תגיעו לביטוח הלאומי מוכנים מבלי לקפח אף טענה מוצדקת שלכם, ותוך כדי הפחתת הסיכוי שתצטרכו להגיש בהמשך ערעור.
לשיחת התייעצות ראשונית ללא התחייבות. התקשרו לטלפון 03-5575955 או לחצו על אחד מלחצני יצירת הקשר שלמטה (ווטסאפ או טלפון).