
![logo_blue[23762]_edited.png](https://static.wixstatic.com/media/efadea_f0c1c9cbdaa0444b87562372fc4cdd83~mv2.png/v1/fill/w_326,h_130,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_avif,quality_auto/logo_blue%5B23762%5D_edited.png)
כולם מדברים על אחוזי נכות אבל אף אחד לא מדבר על אחוזי אבדן כושר עבודה
אנשים רבים שנפגעו או חלו במחלה מתעניינים בהכרה של אחוזי נכות על ידי הביטוח הלאומי כדי לקבל פיצוי או גמלה חודשית, אך מתעלמים ממשהו אולי חשוב הרבה יותר: אחוזי אבדן כושר עבודה.
אנשים בגילאיי העבודה, שנפגעו או חלו, ונפגע גם כושר העבודה שלהם והייתה להם קרן פנסיה פעילה בזמן הפגיעה מבוטחים ברוב המקרים מפני אבדן כושר עבודה, ויכולים להגיש תביעת אבדן כושר עבודה נגד קרן הפנסיה שלהם. התשלום לא נעשה מתוך כספי הפרישה שלהם.
אותו הדבר לגבי אנשים שנפגעו או חלו עקב אשמה או התרשלות של גורם מסוים (דוגמאות נפוצות לכך הן תאונות עבודה שנגרמו באשמת המעביד, רשלנות רפואית של בית חולים או קופת חולים, תאונת דרכים או תאונה אחרת שבה נגרמו נזקי גוף). במקרים כאלה לנפגע יש זכות להגיש תביעת נזיקין נגד הגורם המזיק בבית המשפט ולקבל פיצוי עבור כל נזקים שנגרמו לו, וגם על אבדן כושר עבודה.
בשני המקרים הנ"ל יכולים להיגרם אחוזי נכות, אבל לצידם גם יכולים להיגרם אחוזי אבדן כושר עבודה. לאחוזי אבדן כושר עבודה יש משמעות רבה בתביעות נגד קרן הפנסיה ובתביעות נזיקין נגד גורם מזיק. במקרים רבים המשמעות רבה הרבה יותר מאחוזי הנכות.
בשני סוגי התביעות הנ"ל גם אם נגרמו אחוזי נכות, והם יחסית נמוכים (נניח 15%), אבל תצליחו להוכיח אחוזי אבדן כושר עבודה גבוה יותר (נניח 50%), רוב הפיצוי שלכם אמור להיות מחושב לפי שיעור אבדן הכושר, ולא אחוזי הנכות, ולכן דווקא לאבדן הכושר יש משמעות רבה יותר.
במקרים שבהם יש גם עילת תביעה נגד ביטוח לאומי וגם עילת תביעה נגד קרן פנסיה וגם עילת תביעה נגד גורם מזיק בתביעת נזיקין, לא בטוח שתביעה בביטוח לאומי דווקא תיטיב עמכם (להסבר נרחב יותר ראו כאן).
במקרים כאלה דווקא יהיה יותר נכון להתרכז דווקא בתביעת אבדן כושר עבודה נגד קרן הפנסיה ונגד המזיק, ולא בתביעה נגד ביטוח לאומי.
המשרד שלנו מתמחה בהוכחת אחוזי נכות במוסד לביטוח לאומי, בבתי הדין לעבודה (בערעורים על החלטות הביטוח הלאומי), בבתי המשפט בתביעות נגד מזיקים, וגם בקרנות הפנסיה ובחברות ביטוח.
אם מתעוררת אצלכם שאלה או התלבטות בנוגע לזכויות שיש לכם ובנוגע לאחוזי אבדן כושר העבודה שלכם, אתם מוזמנים ליצור איתנו קשר לשיחת התייעצות ראשונית בטלפון.