top of page

התשובה לכך היא שאנחנו פשוט דבקים בכלל ברור, שמבוסס על הניסיון שלנו בהתנהלות מול חברות ביטוח, וזה הכלל: 

 

כאשר טענות של נפגע/ת בנזקי גוף הן מוצדקות וניתנות להוכחה בבית המשפט, הסיכוי לקבל פיצוי הוגן מחברת הביטוח בפשרה, עולה ככל שמתקדמים בהליך השיפוטי ומתקרבים להכרעה בפסק דין.

בהתאם ועל דרך ההיפוך: ככל שנמצאים בשלב מוקדם יותר (ובייחוד לפני הגשת תביעה), הפשרה המוצעת מחברת הביטוח תהיה נמוכה ומקפחת יותר, גם אם הטענות שלכם מוצדקות וניתנות להוכחה בבית המשפט. 

הכלל הזה נכון כמעט לכל סוגי התביעות: תביעות בגין תאונת דרכים, תאונת עבודה, כל תאונה אחרת, תביעות מכוח פוליסת ביטוח אבדן כושר עבודה, פוליסת תאונות אישיות, פוליסת מחלות קשות, פוליסת סיעוד, תביעות בבית הדין לעבודה נגד המוסד לביטוח לאומי, תביעות נגד קרן הפנסיה בגין אבדן כושר עבודה. הכלל הזה נכון כמעט לכל סוגי התביעות.

למה זה עובד ככה? חברות ביטוח אוהבות "לקנות סיכונים", כלומר הן מעדיפות לשלם לנפגע בפשרה סכום כסף וודאי בשליטתן מאשר להסתכן בתשלום גבוה הרבה יותר בפסק דין. מצד שני, פסק דין גם יכול להיות מסוכן לנפגע כי ייתכן וייפסק בו סכום נמוך משמעותית ממה שהנפגע ציפה, ואולי התביעה אפילו תידחה לגמרי. הצעת פשרה הוגנת היא כזו שמשקפת את הסיכונים של חברת הביטוח ושל הנפגע בהתאם לחוזק הראיות וצדקת הטענות

כאשר טענות הנפגע/ת מוצדקות, חברת הביטוח לא תציע לשלם פשרה הוגנת עד שהיא תראה במו עיניה מה הראיות שהנפגע הגיש לבית המשפט, ותעריך שיש סיכון ממשי קרוב מפסק דין.

 

עד הנקודה הזאת היא תנסה להשתמש בכל האמצעים העומדים לרשותה (כגון: העלאת טענות לא הוגנות כדי ליצור "קלפי מיקוח" במשא ומתן, תשלום לחוקרים פרטיים, שכירת שירותים של מיטב הרופאים, עורכי דין כדי לערוך חוות דעת רפואיות ומשפטיות שלכאורה מפריכות את טענות הנפגע, והפעלת לחץ על הנפגע וכו') כדי "לקנות סיכון" בתביעה שלכם במחיר הכי זול שהיא יכולה להשיג.  

מהניסיון שלנו, כאשר מדובר בטענות מוצדקות וניתנות להוכחה, צריך לפעול בנחישות ובסבלנות תוך הפעלת הרבה שיקול דעת משפטי, ולתת לתביעה שלכם הרבה פעמים "להתבשל" עד שמגיעים להצעת הפיצוי המקסימלית בפשרה. אם בנקודה זו חברת הביטוח עדיין לא מוכנה לשלם, עדיף לבקש מבית המשפט שיפסוק לכם את הפיצוי לפי שיקול דעתו ומבלי שחברת הביטוח "תעשה טובה".

 

במשרד שלנו הצלחנו להגדיל ללקוחות המשרד את הפיצוי ששולם להם מחברת הביטוח ב- 28% בממוצע ביחס להצעת הפשרה הראשונית שהם קיבלו על ידי כך שאנחנו פשוט דבקים בכלל הזה. 

הכלל הזה אמנם נראה פשוט, טוב ויפה "על הנייר", אבל למען ההגינות צריך גם לציין את הצדדים האחרים שלו:

 

ראשית, זה לא כל כך פשוט להגיע לנקודת הפיצוי המקסימלית ולזהות אותה. כדי להגיע אליה נדרשת סבלנות, עבודה משפטית מפרכת, נחישות ונכונות להילחם. צריך לשכנע את חברת הביטוח שאין לה פה עסק עם נפגע שמתכוון לוותר ולהסתפק בפיצוי נמוך ממה שמגיע לו/ה. גם נדרשת "עין מקצועית" שתדע לזהות מה הסיכונים בתביעה שלכם, מה החוזקות, מה החולשות, איזה פשרה היא הוגנת ואיזו מקפחת.

 

משמעות הדבר שייקח זמן להגיע לנקודה הזו, וזה לא מיידי, אבל בדיעבד זה יכול להשתלם ובגדול: לפעמים זה יכול להתבטא בהבדל של עשרות ואולי מאות אלפי שקלים בפיצוי הסופי.  

 

שנית, כפי שצויין, אנחנו נוכל לסייע לכם רק אם נאמין שהטענות שלכם הן באמת מוצדקות וניתנות להוכחה בבית המשפט. אם בפגישת ההתייעצות הראשונית או בשלב מאוחר יותר, אנו נתרשם שהמקרה שלכם אינו כזה, לא נוכל לעזור לכם.   

בשולי הדברים ובדרך אגב נציין כי גם אם אתם משוכנעים שמגיע לכם פיצוי ושהטענות שלכם מוצדקות וניתנות להוכחה, לפעמים זה לא בהכרח כך. מהניסיון שלנו, אין דבר תביעה מושלמת, וגם כאשר מדובר בתביעה שעל פניו היא הכי מוצדקת שיש, כמעט תמיד אפשר למצוא בה "נקודות חולשה". נקודת ההנחה הנכונה ברוב המקרים היא ששום דבר לא נמצא בכיס שלכם. 

שלישית, הנתון הנ"ל בדבר 28% הוא נתון סטטיסטי בלבד, ואין הכרח שזה יפעל כך גם במקרה שלכם. אנחנו פועלים לפי ההערכה והניסיון המקצועי שלנו. מקבלי ההחלטות בחברת הביטוח או בית המשפט יכולים לסבור אחרת מאיתנו, והדבר יתבטא גם בנכונות להתפשר ובגובה הפיצוי שמתקבל בסוף.  למרות זאת, וכפי שציינו הניסיון שלנו מלמד כי באופן כללי הדבקות בכלל משפרת את הסיכוי לפיצוי גבוה יותר ולפעמים מדובר בהבדל משמעותי, שלא כדאי לוותר עליו. 

באופן הזה אנחנו ננסה להגדיל לכם את הפיצוי הכספי שמגיע לכם עבור נזקי גוף שאתם סובלים מהם. אל תהיו עוד "נתון בסטטיסטיקה" של חברות הביטוח. אם מגיע לכם פיצוי עקב תאונת דרכים, תאונת עבודה או כל תאונה אחרת, או מכוח פוליסת אבדן כושר עבודה, מחלות קשות, פוליסה סיעודית, ביטוח לאומי, אתם מוזמנים להתייעצות ראשונית עימנו ללא התחייבות כדי לבחון את הסיכוי שלכם.

כיצד אנו מתכוונים לנסות להגדיל לכם את הפיצוי הכספי עבור נזקי גוף ב- 28% בממוצע?

מקרים לדוגמא שהיו בטיפול משרדנו

לקוח משרדנו הוכר כנכה בשיעור 100% במחלקת נכות מעבודה במוסד לביטוח לאומי, ובעקבות כך מקבל גמלה קבועה של יותר מ- 15,000 ₪ לחודש, זאת לאחר שהופעלה תקנה 15 בעניינו.

לקוחת משרדנו סירבה בהמלצתנו לקבל הצעת פשרה של בית המשפט בסך כ- 185,000 ₪ בתביעת נזיקין נגד המעביד בגין מחלת מקצוע, ולבסוף פוצתה בסך של כ- 325,000 ₪ לשביעות רצונה וכפי שניתן לראות במכתב שכתבה (שמה המלא שמור במערכת).

לקוחת משרדנו זכתה בפסק דין בפיצוי בסך כ- 770,000 ש"ח, הכולל שכר טרחת עורך דין והוצאות משפט, לאחר שסירבה לפי המלצתנו להצעת פשרה של חברת הביטוח בסך 400,000 ש"ח בגין תאונת דרכים קשה שעברה.

לקוחת משרדנו זכתה בזכויות כספיות בסך של כ- 820,000 שקלים מקרן הפנסיה, שבה היא חברה בעקבות מחלת פרקינסון, שגרמה לאבדן כושר עבודה. 

לקוח משרדנו, שהמעביד שלו לא הפריש לזכותו כספים לקרן פנסיה, היה מעורב בתאונת עבודה, אך מכיוון שהמעביד לא הפריש לו כספים לקרן הפנסיה, העובד לא היה מבוטח בביטוח אבדן כושר עבודה, כמו כל עובד אחר שיש לו קרן פנסיה פעילה. כפועל יוצא הגשנו בשם העובד תביעה בבית הדין לעבודה נגד המעביד, ובה טענו כי המעביד נדרש לשלם במקום קרן הפנסיה את פנסיית הנכות בגין נזקי הגוף שנגרמו לו בתאונה. במסגרת הסדר פשרה בבית הדין לעבודה נפסק כי המעביד ישלם ללקוח משרדנו סך של 650,000 ש"ח בתוספת 117,000 ש"ח שכר טרחת עורך דין.

לקוחת משרדנו, קשישה בת 80, זכתה בפסק דין בפיצוי בסך כ- 200,000 שקלים עקב תאונת דרכים שעברה, שבמסגרתה נגרם לה שבר בחוליה בגב. סכום זה כולל את הוצאותיה של התובעת ושכר טרחת עורך דין.

לקוחת משרדנו זכתה במסגרת הסכם פשרה עם חברת ביטוח בפיצוי בסך כ- 315,000 ש"ח, הכולל שכר טרחה והוצאות בגין תאונת דרכים, שבעקבותיה נגרמה לה נכות רפואית בשיעור 19%. 

גובה פיצוי כספי עקב תאונת דרכים- כל מה שרציתם לדעת

פיצוי כספי מתאונת דרכים עקב 10% 20% 30% נכות צמיתה או יותר

דוגמאות לפיצויים שבתי משפט פוסקים עבור תאונות דרכים ותאונות נזיקין אחרות

עברתי תאונת דרכים- מה עושים?

פציעה בתאונת דרכים עקב "צליפת שוט"

פיצוי על פוסט טראומה או נזק נפשי עקב תאונת דרכים

פיצוי על שבר ביד או במרפק עקב תאונת דרכים

פיצוי על שבר בקרסול או בטיביה או בכף הרגל עקב תאונת דרכים

פיצוי על פיברומיאלגיה עקב תאונת דרכים

פיצוי על פציעה בגב עקב תאונת דרכים

פיצוי עבור פגיעת ראש עקב תאונת דרכים

bottom of page