
![logo_blue[23762]_edited.png](https://static.wixstatic.com/media/efadea_f0c1c9cbdaa0444b87562372fc4cdd83~mv2.png/v1/fill/w_326,h_130,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_avif,quality_auto/logo_blue%5B23762%5D_edited.png)
5 שלבי עבודה מומלצים בהגשת תביעת אחוזי נכות לביטוח לאומי
כפי שהסברנו לכם כאן, מהניסיון שלנו יש 3 מכשלות נפוצות עיקריות שעומדות בפני אנשים שמגישים תביעת לקביעת אחוזי נכות בביטוח הלאומי (בעיקר תביעות לנכות מעבודה ונכות כללית).
למרות זאת, אם מקפידים על שלבי עבודה נכונים, אפשר להגדיל את הסיכוי להצלחת התביעה. נציג בפניכם את שלבי העבודה שקבענו לעצמנו כשיטת עבודה, המבוססים על ניסיון שלנו במשך השנים:
שלב ראשון: זיהוי הנקודות החלשות בתביעה שלכם ב"עין מיומנת"- צריך לאמץ כאן "חשיבה של הביטוח הלאומי", לזהות את הנקודות החלשות בתביעה שלכם, ולשאול את עצמכם איזה קשיים הייתם מציבים בפני התביעה של עצמיכם אילו אתם הייתם הביטוח הלאומי.
אולי אין מספיק בדיקות שמוכיחות את הנכות שלכם? אולי הזנחתם לגמרי בירורים רפואיים בתחום רפואה מסוים? אולי הקשר הסיבתי בין תאונת עבודה או תאונת דרכים שעברתם לחלק מהנזק שלכם – מוטל בספק?
שלב שני: מיצוי הבירורים הרפואיים הנדרשים- בהתאם לתשובות שנתתם לעצמכם בשלב הראשון, יש למצות את הבירורים הרפואיים הנדרשים. במקרים מסוימים אולי אפילו יהיה צורך בחוות דעת פרטית של רופא מטעמכם כדי להוכיח לביטוח הלאומי את הטענות שלכם אם מתעורר קושי מסוים.
שלב שלישי: איסוף המסמכים הרפואיים הרלוונטיים מהמוסדות הרפואיים לצורך צירופם לתביעה- אחרי שדאגתם למצות את הבירור הרפואי, עליכם לוודא שכל המסמכים הרלוונטיים בעניין הבדיקות, הממצאים והייעוצים הרפואיים עומדים בפני המוסד לביטוח לאומי. מה שלא תצרפו לתביעה, כאילו מעולם לא היה קיים מבחינת הביטוח הלאומי. חשובה פה עבודה יסודית. לפני הגשת התביעה מומלץ לעיין שוב בכל המסמכים הרפואיים המצורפים לתביעה ולוודא שכל הנזק שלכם אכן משתקף מהם בצורה מיטבית.
שלב רביעי: הגשת התביעה והוועדות הרפואיות- בשלב זה מומלץ להתייעץ ואף להיות מלווים בעורך דין, ובאמצעותו להעלות באופן ממצה את כל התלונות שלכם בכל תחומי הרפואה השונים גם בתביעה וגם בוועדות.
שלב חמישי: בחינת התוצאות ב"עין מקצועית"- אחרי שמתקבלות החלטות המוסד לביטוח לאומי, צריך שעין מקצועית ומיומנת תבדוק אותן. זה שהתביעה שלכם נכשלה לא אומר בהכרח שהיה קיפוח או שיש סיבה לערער. גם הפוך מכך: זה שהתביעה הצליחה והביטוח הלאומי אישר גמלה חודשית לשביעות רצונכם, לא אומר בהכרח שאין פה מקום לערעור. עין מקצועית תוכל לשפוך הרבה אור על השאלה אם מיציתם את הזכויות שלכם או לא.
עבודה מסודרת לפי השלבים הנ"ל מגדילה את הסיכוי להצלחה. האמור לעיל, לא מהווה תחליף לייעוץ משפטי, ולכן מומלץ שביצוע השלבים הנ"ל ייעשה בליווי של עורך דין מקצועי ומיומן בתחום. דברים אלה נכונים בעיקר במקרים שבהם יש לכם נכות משמעותית או מורכבת בכמה תחומי רפואה שונים.
אתם מוזמנים לפנות אלינו לשיחת התייעצות ראשונית בטלפון בעניין שלבי העבודה שיכולים להתאים ספציפית במקרה שלכם.